torstai 27. kesäkuuta 2019

San Marino

Hei!

Olin päättänyt lauantaina käydä pienessä San Marinon valtiossa ja niinpä lähdin paikallisjunalla Riminiin. Riministä pääsee bussilla San Marinoon - lippuja saa turisti-infosta rautatieasemalta ja bussi lähtee rautatieaseman läheltä. Useat muutkin olivat päättäneet lähteä tutustumaan San Marinoon. San Marino on vuorella ja mutkainen tie vei meidät San Marinoon. Jo kaukaa erottui kolme komeaa linnaa vuoren päällä ja se oli San Marino. Mitään rajanylitysmuodollisuuksia ei ollut, enkä oikein huomannut mihin loppui Italia ja mistä alkoi San Marino. San Marinossa on käytössä eurot ja englannilla (italialla myös) pärjää. 

Päätin kiivetä yhteen linnaan ja matkaan siis. Tie linnaan oli hyvin viitoitettu ja matkan varrella oli tarjolla kauppoja, kahviloita ja ruokapaikkoja. Maisemat matkalla sekä linnassa olivat hienot ja linnakin oli näkemisen arvoinen. Linnakäynnin jälkeen alkoi hurja sade ja kahvin jälkeen päätin lähteä Riminiä kohti. 

Bussi ajoi Riminin rannan kautta ja halusin käydä (sateesta huolimatta) katsomassa tämän kuuluisan rannan. Ranta oli tyhjentynyt ihmisistä. Ranta oli pitkä ja siellä oli vieri vieressä aurinkotuoleja - ei ihan minun paikka, mutta tulipahan nähtyä. Matka jatkui junalla takaisin Bolognaan. 
Maisemat ja San Marinon lippu

Yksi kolmesta linnasta (tässä en käynyt)

Linnan sellin kuvia - vangit kenties piirrelleet ajankuluksi


Maisemat kävelyreitiltä

En tiedä miksi luki sekä Alko että Systembolaget? Viinaa siellä kyllä myytiin.

Riminin ranta sateella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti