torstai 27. kesäkuuta 2019

Verona

Hei!

Comosta jatkoin matkaa junalla Milanon kautta Veronaan. Kun astuin Veronan juna-asemalta ulos, ihmettelin hetken,  miksi edessäni näkyy egyptiläinen patsas. No, Veronahan on kuuluisa oopperajuhlistaan ja kesällä on ohjelmistossa on Aida ja siksi egyptiläisiä patsaita oli ympäri kaupunkia. Hotellini oli lähellä tuota oopperajuhlien kuuluisaa esiintymispaikkaa Arena di Veronaa. Areena on 2000 vuotta vanha ja valmistuessaan areenalle mahtui noin 30 000 ihmistä. Areenasta on vaikea saada kunnon kuvaa. Kiertelin areenaa ja hauskoilta näyttivä areenan kupeessa lojuvat oopperoiden lavasteet.

Toinen suosittu kohde Veronassa on Julian parveke. Parveke on sisäpihalla ja siellä olikin paljon ihmisiä kuvaamassa parveketta sekä Julian patsasta. Ihmiset kuvauttivat itseään Julian patsaan kanssa niin, että käsi oli Julian rinnassa (?) Lähitienoo myi teemaan sopivaa tavaraa -turistit tykkäsivät.


Kävelin joenvartta, pieniä kujia pitkin ja istuin torilla kahvilla katselemassa ihmisiä ja Veronaa - sopivaa toimintaa kuumaan hellepäivään.
Värikäs Verona

Oopperan lavaste odottamassa

Aidankin aika tulee vielä kesällä


Pieni kulma areenaa






Julian parveke


Julia



Tori


                                                     Parveke - omistajalla on sitruunat omasta takaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti