Siirry pääsisältöön

Bilbao - ruokaa ja viiniä

 Hei,

Meillä oli Bilbaossa aika tiivis ohjelma ja vasta nyt kirjoittelen lisää. Keskiviikkona tutustuimme lähellä Bilbaon satamaa olevaan Calasanz Santurtzi Technical Collegeen. Saimme paljon tietoa oppilaitoksen toiminnasta ja menetelmistä. Esittelijä oli asialleen erittäin omistautunut ja kertoi meille työstään hengästyttävällä vauhdilla 😊

Esityksen jälkeen lähdimme metrolla Bilbaon keskustaan. Metro oli edullinen (alk. 0,70 €/matka) ja helppo (kaksi linjaa) ja matkasimme kohti kauppahallia Mercado de la Riberaa. Saimme suosituksen paikkaan opintomatkamme "isännältä". Kauppahallin sisällä on perustuotteiden (liha, kala, juustot yms.) lisäksi ravintolaosio. Ravintolat on sijoitettu ravintolahallin reunoille ja keskellä hallia on ruokapöydät. Ravintoloiden vitriinit ovat täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä paikallisia tapaksia eli pintxokset. Pintxokset valmistetaan niin, että patonkiviipaleen päälle laitetaan erilaisia täytteitä. Yksi pintxos maksaa 2-3 €. Lisäksi saat tiskiltä juomaksi viiniä, olutta, sangriaa yms. Suurin osa ravintoloista tarjosi näitä suolaisia pintxoksia. Onneksi tarjolla oli myös jälkiruokia sekä leivonnaista ja kahvia tarjoava ravintola. Kauppahallissa oli hyvä valikoima näitä pintxoksia - suosittelen. 

Toinen hyvä ruokapaikka oli Kokken. Tänne menimme Tripadvisorin suositusten perusteella  https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187454-d6446757-Reviews-KOKKEN-Bilbao_Province_of_Vizcaya_Basque_Country.html Olimme tyytyväisiä ruokaan ja palveluun. Otimme yllätysmenuun. Emme tilanneet erikseen mitään ruokaa, vaan sovimme, että meille voi tuoda kalaa, lihaa ja kasviksia. Kerromme, kun emme enää tahdo annoksia. Annokset olivat kauniita ja maukkaita.

Tonnikalaa, sipulipuretta, kuivattua oliivia



Krokettipallero sisällä valkokastiketta ja kinkkua (jos oikein muistan)



Seepiaa, teriyaki-kastiketta, pinaattia ja valkosipulimajoneesia


Lammasta, munakoisoa, yrttejä ja kanamuna


Mansikkaa, murua ja ilmeisesti kermavalkosuklaavaahtoa.

Viini oli Bilbaossa halpaa ja hyvää. Maistoimme myös paikallista sangriaa, joka oli raikasta ja hedelmäistä. Paikallinen erikoisuus on Pacharan-likööri. Likööri on kauniin punaista ja on peräisin keskiajalta. Likööri valmistetaan oratuomen marjoista, anisviinasta (tai paloviinasta) ja sokerista. Tarjoillaan jääkylmänä. 

Bilbaossa ja sen ympäristössä on useita (yli 20?) Michelin tähden saanutta ravintolaa. Emme käyneet niissä 😀


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torstain retki Como, St Moritz ja Bernina Express

 Hei taas, Torstaina oli vuorossa retki, jonka olin jo Suomessa tilannut. Halusin päästä lähelle Alppeja ja olin tilannut matkan St Moritziin ja ajelun sieltä  Bernina Express-junalla Tiroliin. Ennen lähtöä tuli kyselyä, että sopiiko minulle käynti myös Como-järvellä. Sopihan se minulle. Lähtö oli aamulla klo 7.00 Milanosta ja olin pyytänyt hotellilta aamiaisboksin, kun en aamupalalle ennen lähtöä ehtinyt. Hotellin respan luona oli kahvikone ja sain aamukahvin ennen lähtöäni hotellilta. Ajattelin nauttia aamupalan bussissa. Avasin aamiaisboksin bussissa ja sisältö oli yllätys. Tiedän, että italialainen aamupala yleensä poikkeaa suomalaisesta aamupalasta, mutta hotelleissa yleensä on tarjolla aamupalalla leipää ja leikkeleitä makeiden leivonnaisten lisäksi. Odotin siis vähän muuta kuin neljää viipaletta ns. kuivaa kakkua ja yhden omenan. Aamiaisboksi Onneksi pysähdyimme noin tunnin kuluttua ja pääsin ostamaan kunnon leivän. Ensimmäinen kohteemme oli Como-järvi. Bussimme kulki j...

Lauantai Milanossa

Olin varannut etukäteen lipun Duomoon, terassille ja Duomon museoon lauantaiksi aamuun. Metrolla Duomolle ja jonon ohi sisälle. Paljon oli ihmisiä jonottamassa ilman ennakkoon ostettua lippua. Suosittelen ostamaan lipun ennakkoon. Iltapäivällä jonot olivat vielä pidemmät.  Duomoa rakennettiin aikoinaan yli 500 vuotta ja katsomista löytyy ulkoa, sisältä ja terassilta. Terassille pääsee hissillä tai kapuamalla 257 rappusta - valitsin rappuset. Terassille mennään ulkokautta ja taas oli hyötyä etukäteen ostetusta lipusta. Hämmästyin, kun lippua tarkastava nuori mies lipun katsomisen jälkeen sanoi selvällä suomen kielellä kiitos. Kysyin asiaa ja hän kertoi opiskelleensa kolme vuotta suomea.  Tämä patsas Duomossa on Pyhä Bartolomeuksen, joka kärsi marttyyrikuoleman elävänä nyljettynä ja patsaassa hän kantaa omaa nahkaansa…. Neitsyt Mariaa esittävä patsas terassilla kurottelee korkeuksiin… Patsaita terassilla Kaupunkinäkymä terassilta Vino talo… Kävin myös Duomon museossa, jossa on k...

Rooma 26.4 -30.4.2024

  Melkein vuosi vierähtänyt edellisestä  matkasta. Rooma vain  veti puoleensa ja kutsui minut kyläilemään 😍 Tulin eilen illalla ja täällä odotti lämmin aurinkoinen ilma. Suomen kevään jälkeen jo se tuntui upealta. Yövyn lähellä Campo di Fioria ja tästä on lyhyt matka kävellen ” ns. hyville mestoille”. Yövyn Casa di Santa Brigidan luostarissa. Huone on edullinen hotellien hintaan verrattuna ja huoneessa on kaikki tarvittava minulle. Täällä voi myös ostaa luonaan tai illallisen. Nunnat ovat hyvin avuliaita. Tämä luostari ja vieraskoti on ruotsalaisen Birgitan perustama. Birgitasta voit lukea lisää  täältä .  Pyysin päästä Birgitan huoneeseen ja minulle esiteltiin se. Esiteltiin myös pala Birgitan lonkkaluusta. En tiedä miksi se on säilytetty ja esillä.  Luostarin katolla on iso kattoterassi. Sieltä on hienot näkymät Rooman kirkkoihin ja kattoihin. Yksin sain siellä istuskella lauantaina. Terassi Pala  lonkkaluuta Tänään olen kierrellyt kirkkoja ja kävel...