Hei,
Meillä oli Bilbaossa aika tiivis ohjelma ja vasta nyt kirjoittelen lisää. Keskiviikkona tutustuimme lähellä Bilbaon satamaa olevaan Calasanz Santurtzi Technical Collegeen. Saimme paljon tietoa oppilaitoksen toiminnasta ja menetelmistä. Esittelijä oli asialleen erittäin omistautunut ja kertoi meille työstään hengästyttävällä vauhdilla 😊
Esityksen jälkeen lähdimme metrolla Bilbaon keskustaan. Metro oli edullinen (alk. 0,70 €/matka) ja helppo (kaksi linjaa) ja matkasimme kohti kauppahallia Mercado de la Riberaa. Saimme suosituksen paikkaan opintomatkamme "isännältä". Kauppahallin sisällä on perustuotteiden (liha, kala, juustot yms.) lisäksi ravintolaosio. Ravintolat on sijoitettu ravintolahallin reunoille ja keskellä hallia on ruokapöydät. Ravintoloiden vitriinit ovat täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä paikallisia tapaksia eli pintxokset. Pintxokset valmistetaan niin, että patonkiviipaleen päälle laitetaan erilaisia täytteitä. Yksi pintxos maksaa 2-3 €. Lisäksi saat tiskiltä juomaksi viiniä, olutta, sangriaa yms. Suurin osa ravintoloista tarjosi näitä suolaisia pintxoksia. Onneksi tarjolla oli myös jälkiruokia sekä leivonnaista ja kahvia tarjoava ravintola. Kauppahallissa oli hyvä valikoima näitä pintxoksia - suosittelen.
Toinen hyvä ruokapaikka oli Kokken. Tänne menimme Tripadvisorin suositusten perusteella https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187454-d6446757-Reviews-KOKKEN-Bilbao_Province_of_Vizcaya_Basque_Country.html Olimme tyytyväisiä ruokaan ja palveluun. Otimme yllätysmenuun. Emme tilanneet erikseen mitään ruokaa, vaan sovimme, että meille voi tuoda kalaa, lihaa ja kasviksia. Kerromme, kun emme enää tahdo annoksia. Annokset olivat kauniita ja maukkaita.
Seepiaa, teriyaki-kastiketta, pinaattia ja valkosipulimajoneesia |
Mansikkaa, murua ja ilmeisesti kermavalkosuklaavaahtoa. |
Viini oli Bilbaossa halpaa ja hyvää. Maistoimme myös paikallista sangriaa, joka oli raikasta ja hedelmäistä. Paikallinen erikoisuus on Pacharan-likööri. Likööri on kauniin punaista ja on peräisin keskiajalta. Likööri valmistetaan oratuomen marjoista, anisviinasta (tai paloviinasta) ja sokerista. Tarjoillaan jääkylmänä.
Bilbaossa ja sen ympäristössä on useita (yli 20?) Michelin tähden saanutta ravintolaa. Emme käyneet niissä 😀
Kommentit
Lähetä kommentti