perjantai 29. kesäkuuta 2018

Bye bye Georgia ja Tbilisi


Hei,
nyt palailen tänne kertomaan vielä Georgiasta ja Tbilisistä.  Kolmen tehokkaan paivän jälkeen oli aika matkata kotiin. Lähdimme hotellilta 1.30 paikallista aikaa ja lensimme Riikan kautta Helsinkiin. Helsingissä olin klo 9 aamulla - väsyneenä, mutta iloisena mukavasta matkasta.

Tässä vielä muutamia kertomuksia ja kuvia matkaltamme.

Retkiä Tbilistä
Kerroinkin jo aiemmin, että teimme retken maaseudulle.  Retken järjesti Georgia Voyage ja tässä linkki nettisivuille:  http://georgiavoyage.ge/?lang=en  Me teimme One day tour – Kazbegi. Näimme vuoria ja maaseutua, kirkkoja sekä luostareita. Retki sujui mukavasti pikkubussilla. Nettisivuilla lisää retkiä ja tietoa.

Ruoka, juoma ja ravintolat
Ruoka Georgiassa on halpaa ja hyvää.
Paljon ravintoloita on Erekle II kadulla. Se on vanhassa kaupungissa ja katu on helppo löytää joen ylittävän kävelysillan lähistöltä.

Söimme siellä paikassa nimeltä g.Vino ja tässä linkki https://www.gvinotbilisi.com/
Matkasamme ollut viiniharrastaja oli saanut suosituksen tästä ravintolasta ja niinpä hän varasi meille pöydän jo Suomessa. Tässä ravintolassa palvelu oli erinomaista. Tarjoilijat kertoivat viineistä ja antoivat maistaa ennen tilaamista. He kertoivat myös georgialaisesta viinin valmistustavasta, paikallisista rypäleistä jne. Tätä ravintolaa voin lämpimästi suositella viinin ystäville ja ruokakin oli hyvää.  Ravintola oli myös erittäin viihtyisä. Ravintolassa oli kaksi salia sisällä ja lisäksi iso terassi kävelykadulla. Voin suositella alkupalaksi hummusta kolmella tavalla ja sen lisänä oli tietysti leipää, joka myös oli hyvää. Kuvia alla g.Vinosta ja video myös.



Alkupalaa

Alkupalaa

Pääruokana pataa

Georgialaista punaviiniä saperavi-rypäleestä

Kauneutta ravintolassa





Ostimme myös viiniä lähikaupasta (SPAR) ja alle viidellä eurolla sai hyvää viiniä.

Lähellä g.Vinot-ravintolaa on vege-kahvila/ravintola Cafe Leila. Osoite on 18 Ioane Shavteli.  Itse en siellä syönyt, mutta vege-ystäväni tykkäsi kovasti paikasta ja sen ruoka- ja teetarjonnasta. Linkki facebook:  https://www.facebook.com/Cafe-Leila-კაფე-ლეილა-1519161304994687/?rf=1527434497473136


Cafe Leila

Olimme myös syömässä In The Shadow of Metekhi-ravintolassa, josta oli upeat näköalat joen toiselle puolelle vuorelle. Siellä tarjottiin perinteistä georgialaista ruokaa, joka myös oli hyvää. Söimme runsaasti alkupaloja ja pääruuan sekä tietysti tuoretta lämmintä leipää (hatsapuria). Juomana oli kuohuviiniä sekä ruuan kanssa punaviiniä. Juomana oli myös georgialaisia limsoja, 😊 jotka olivat mielenkiintoinen makuelämys; makuna oli mm. cream - ja se maistui ihan toffeelta 😊 Kuvia alla ravintolasta ja ruuista.

Näkymät ravintolan terassilta olivat mahtavat



Pöytä tuotiin täyteen ruokaa ja juomaa

Ruoka oli myös kaunista
Ravintolassa oli ruokailijoiden viihdyttämiseksi myös georgialainen tanssiryhmä. Tanssijat esiintyivät useita kertoja illan aikana – esitys oli taidokas ja vauhdikas. Tämä ravintola löytyy myös facebookista https://www.facebook.com/IntheShadowofMetekhimgroup/

Ravintolassa oli myös leipuri, joka leipoi tuoretta leipää. Hänen työpisteensä ja uuninsa oli ravintolasalin reunalla ja näin hänen työhönsä pääsi tutustumaan. Kuvaaminenkin oli sallittua.



Siellä ne leivät paistuu

Aterioiden hinnoista ja tippaamisesta
Koko ateria In The Shadow of Metkhi-ravintolassa juomineen tuli maksamaan 45 laria/henkilö. Laria (GEL) ei voinut Suomessa vaihtaa. Kurssi kesäkuussa oli seuraava: 100 eurolla sai 282 laria.  Cappucino maksoi kahvilassa 6 laria, olut alle 5-8 laria. 

Suomalaisia mietityttää aina tippaaminen ja ohjeena meille kerrottiin, että laskun summa pyöristetään lähimpään 10 lariin ja tällöin ei tarvitse erillistä juomarahaa maksaa. useassa paikassa oli kuitenkin lisätty ”jotain” ruokien ja juomien lisäksi, joten silloin emme katsoneet tarpeelliseksi tippiä lisätä. Tippi teki eräässä maaseudun lounasravintolassa nuoren tarjoilijan ikionnelliseksi – ehkä olivat hänen uransa ensimmäiset tipit? 😊 Ruuat ja juomat olivat vaan niin halpoja, että jotenkin tuntui luonnolliselta laittaa muutama kolikko tippiä. Lisäksi palvelu ravintoloissa ja kahviloissa oli erinomaista. Sateen alettua (vaikka istuimme katoksen alla) toi tarjoilija vielä sateenvarjoa meille, varmistaakseen kuivana pysymisen 😊

Tähän oli lisätty jotain maksuja - ei ymmärrä mitä :)

Lasku tuotiin esim. tämmöisessä rasiassa.
Kun puhutaan georgialaisista juomista ei voi unohtaa kivennäisvesi Borjomia. Borjomi oli hyvä juoma kuumassa Tbilisissä. Borjomilla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Suomesta saa myös Borjomia ja lisää juomasta sekä historiasta voi lukea www.borjomi.fi.





Kuva kävelykadulta, (Erekle II-katu) jolla siis hyvä ravintolatarjonta

Hauska huomio hotellimme aulasta - Tikkakosken valmistaman ompelukoneen pöytä

Rankkasade

Ceacar-salaatti Tbilisin tapaan - riitti hyvin kolmelle 


Tähän kuvaan päättyvät kirjoitukset Georgiasta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti