Hei,
nyt palailen tänne kertomaan vielä Georgiasta ja Tbilisistä. Kolmen tehokkaan paivän jälkeen oli aika matkata kotiin. Lähdimme hotellilta 1.30 paikallista aikaa ja lensimme Riikan kautta Helsinkiin. Helsingissä olin klo 9 aamulla - väsyneenä, mutta iloisena mukavasta matkasta.
Tässä vielä muutamia kertomuksia ja kuvia matkaltamme.
Kerroinkin jo aiemmin, että teimme retken maaseudulle. Retken järjesti Georgia Voyage ja tässä linkki
nettisivuille: http://georgiavoyage.ge/?lang=en Me teimme One day tour – Kazbegi. Näimme
vuoria ja maaseutua, kirkkoja sekä luostareita. Retki sujui mukavasti
pikkubussilla. Nettisivuilla lisää retkiä ja tietoa.
Ruoka, juoma ja
ravintolat
Ruoka Georgiassa on halpaa ja hyvää.
Paljon ravintoloita on Erekle II kadulla. Se on vanhassa
kaupungissa ja katu on helppo löytää joen ylittävän kävelysillan lähistöltä.
Söimme siellä paikassa nimeltä g.Vino ja tässä linkki https://www.gvinotbilisi.com/
Söimme siellä paikassa nimeltä g.Vino ja tässä linkki https://www.gvinotbilisi.com/
Matkasamme ollut viiniharrastaja oli saanut suosituksen tästä ravintolasta ja niinpä hän varasi meille pöydän jo Suomessa. Tässä ravintolassa palvelu
oli erinomaista. Tarjoilijat kertoivat viineistä ja antoivat maistaa ennen
tilaamista. He kertoivat myös georgialaisesta viinin valmistustavasta, paikallisista
rypäleistä jne. Tätä ravintolaa voin lämpimästi suositella viinin ystäville ja ruokakin oli hyvää. Ravintola oli myös erittäin viihtyisä. Ravintolassa oli kaksi salia sisällä ja
lisäksi iso terassi kävelykadulla. Voin suositella alkupalaksi hummusta
kolmella tavalla ja sen lisänä oli tietysti leipää, joka myös oli hyvää. Kuvia alla g.Vinosta ja video myös.
Ostimme myös viiniä lähikaupasta (SPAR) ja alle viidellä eurolla sai hyvää viiniä.
Lähellä g.Vinot-ravintolaa on
vege-kahvila/ravintola Cafe Leila. Osoite
on 18 Ioane Shavteli. Itse en siellä
syönyt, mutta vege-ystäväni tykkäsi kovasti paikasta ja sen ruoka- ja
teetarjonnasta. Linkki facebook: https://www.facebook.com/Cafe-Leila-კაფე-ლეილა-1519161304994687/?rf=1527434497473136
Cafe Leila |
Olimme myös syömässä In The
Shadow of Metekhi-ravintolassa, josta oli upeat näköalat joen toiselle
puolelle vuorelle. Siellä tarjottiin perinteistä georgialaista ruokaa, joka
myös oli hyvää. Söimme runsaasti alkupaloja ja pääruuan sekä tietysti tuoretta
lämmintä leipää (hatsapuria). Juomana oli kuohuviiniä sekä ruuan kanssa
punaviiniä. Juomana oli myös georgialaisia limsoja, 😊 jotka olivat mielenkiintoinen makuelämys; makuna oli mm.
cream - ja se maistui ihan toffeelta 😊 Kuvia alla ravintolasta ja ruuista.
Ravintolassa oli
ruokailijoiden viihdyttämiseksi myös georgialainen tanssiryhmä. Tanssijat esiintyivät
useita kertoja illan aikana – esitys oli taidokas ja vauhdikas. Tämä ravintola
löytyy myös facebookista https://www.facebook.com/IntheShadowofMetekhimgroup/
Näkymät ravintolan terassilta olivat mahtavat |
Pöytä tuotiin täyteen ruokaa ja juomaa |
Ruoka oli myös kaunista |
Ravintolassa oli myös leipuri, joka leipoi tuoretta leipää.
Hänen työpisteensä ja uuninsa oli ravintolasalin reunalla ja näin hänen
työhönsä pääsi tutustumaan. Kuvaaminenkin oli sallittua.
Siellä ne leivät paistuu |
Aterioiden hinnoista
ja tippaamisesta
Koko ateria In The Shadow of Metkhi-ravintolassa juomineen tuli maksamaan 45 laria/henkilö. Laria (GEL) ei voinut Suomessa vaihtaa. Kurssi kesäkuussa oli seuraava: 100 eurolla sai 282 laria. Cappucino maksoi kahvilassa 6 laria, olut alle 5-8 laria.
Koko ateria In The Shadow of Metkhi-ravintolassa juomineen tuli maksamaan 45 laria/henkilö. Laria (GEL) ei voinut Suomessa vaihtaa. Kurssi kesäkuussa oli seuraava: 100 eurolla sai 282 laria. Cappucino maksoi kahvilassa 6 laria, olut alle 5-8 laria.
Suomalaisia mietityttää aina tippaaminen ja ohjeena meille
kerrottiin, että laskun summa pyöristetään lähimpään 10 lariin ja tällöin ei
tarvitse erillistä juomarahaa maksaa. useassa paikassa oli kuitenkin lisätty ”jotain”
ruokien ja juomien lisäksi, joten silloin emme katsoneet tarpeelliseksi tippiä
lisätä. Tippi teki eräässä maaseudun lounasravintolassa nuoren tarjoilijan
ikionnelliseksi – ehkä olivat hänen uransa ensimmäiset tipit? 😊
Ruuat ja juomat olivat vaan niin halpoja, että jotenkin tuntui luonnolliselta
laittaa muutama kolikko tippiä. Lisäksi palvelu ravintoloissa ja kahviloissa
oli erinomaista. Sateen alettua (vaikka istuimme katoksen alla) toi tarjoilija
vielä sateenvarjoa meille, varmistaakseen kuivana pysymisen 😊
Kun puhutaan georgialaisista juomista ei voi unohtaa
kivennäisvesi Borjomia. Borjomi oli hyvä juoma kuumassa Tbilisissä. Borjomilla
on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Suomesta saa myös Borjomia ja lisää
juomasta sekä historiasta voi lukea www.borjomi.fi.
Tähän oli lisätty jotain maksuja - ei ymmärrä mitä :) |
Lasku tuotiin esim. tämmöisessä rasiassa. |
Kommentit
Lähetä kommentti