sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Riika ja Vilna heinäkuussa

Hei, vähän viiveellä tulee pieni päivitys Riikan ja Vilnan matkasta. Enemmän kuvia ja vähemmän tarinoita. Kirjoitus jäi hyvässä seurassa 😍matkan aikana tekemättä. Tajusin vasta viime viikolla, että kirjoittaminen jäi kokonaan, kun annoin työkaverilleni vinkkejä Riiaan.

Muutama sana ja kuva Riiasta. Olin kummityttöni (aikuinen jo) kanssa matkalla. Lensimme Riiaan ja olimme siellä kolme yötä. Emme olleet aiemmin käyneet Riiassa ja Vilnassa. Riian keskusta on sen verran pieni, emme käyttäneet julkisia kulkuneuvoja, vaan  kävelimme paikasta toiseen.

Riian katu illan valossa








Burger-Studion hampurilainen 







Makoisia hampurilaisia (ja vege-versioita myös) tarjolla Burger-Studio.


Kaupunki on  täynnä huippuja. Jos huiput kiinnostaa, niin suosittelen Radisson Blu Hotel Latvija  ja sen 26. kerroksessa olevaa Skyline Bar tarjoaa mahdollisuuden katsella Riiaa ylhäältä. Näköalat ovat hyvät ja paikassa voi myös syödä tai nauttia virvokkeita. Huipulle pääsi ilmaiseksi hissillä, eikä sisään ollut mitään pääsymaksua 😊

Näkymät Skyline Barista










Toinen paikka jossa kävimme ihailemasssa maisemia oli Pyhän Pietarin kirkko. Kirkon torni on 122-metrin korkuinen. Tämä oli maksullinen ja hissillä pääsi kätevästi ylös asti. Hienot näkymät täältäkin.
Näkymät Pyhän Pietarin kirkontornista









Kolmas huippu jossa kävimme oli Latvian kansalliskirjasto joen toisella puolella. Ylös pääsi hissillä, kun kävi neuvonnasta pyytämässä visitor-kyltin kaulaan. Näkymät olivat upeat täältäkin.
Latvian kansalliskirjasto







Jurmalaan kannattaa myös tutustua tai lähteä rantalomalle. Lähdimme junalla Jurmalaan ja jäimme Majorissa pois. Matka oli parin euron luokkaa ja matka kesti noin 20 minuuttia. Jurmalan ranta on kerrassaan upea. Meille satttui melko tuulinen ja vähäaurinkoinen päivä. Se ei kuitenkaan meitä juuri haitannut. Rannalla oli mukava istua ja katsella ihmisiä. Myös rannan pitsihuviloissa riitti ihastelmista. Päivän paras oli kuitenkin ravintola Majorenhoff. Kaikissa Riian matkaoppaissa suositellaan maistamaan blinejä (tehty perunaraasteesta ja paistetaan pannulla), joten halusimme niitä maistaa. Saimme upean annoksen blinejä kylmäsavustetun lohen, lohenmädin ja smetanan kera. Oli kyllä huippuhyvä annos.

Jurmalan upea hiekkaranta
Majorenhoffin blinit
Juna ja juna-asema Majorissa










Ruoka Riiassa oli mukavan edullista. Söimme myös upean näköisiä ja -makuisia leivoksia, jotka maksoivat noin euron!!!! Suosittelen lämpimästi. Paikka oli Origo-kauppakeskuksessa. Kahvilan nimeä en muista, mutta kun meni kauppakeskusken vasemmasta ovesta sisälle, niin aika pian oikealla puolella oli tämä pieni ihana herkkukauppa.

Vähän oli vaikeuksia valita mitä maistaisi...



Kakutkin olivat upean näköisiä ja edullisia.














Matkamme jatkui bussilla Vilnaan. Liput voi tilata etukäteen netistä (alle 20 €) ja matka kestää noin neljä tuntia. Bussissa oli ilmastointi ja matka sujui miellyttävästi. Vilna on myös kaunis kaupunki, jossa on paljon kauniita vanhoja rakennuksia ja mm. hauskoja johdinautoja. Vilanssa kannattaa kävellä vanhassa kaupungissa ja löydät vanhoja kauniita rakennuksia, pieniä kujia ja kauniita sisäpihoja. Olimme vain kaksi yötä Vilnassa, joten emme kovin syvällisesti ehtineet kaupunkiin tutustua.




Kapealla kujalla on tunnelmaa...



Trakain-linna on Liettuan suosituin nähtävyys. Linna on sotien jälkeen toiminut mm. kuninkaallisena kesäasuntona ja vankilana. Linnaan oli Vilnasta helppo mennä bussilla. Linna on noin 30 km. Vilnasta. 


Bussilla Trakaihin

Trakain linna
Yksi Vilnan vaikuttavista nähtävyyksistä on Aamunkoiton portti. Aamukoiton portin kappelissa on kultakehyksinen Neitsyt Mariaa esittävä kuva. Kuvalla uskotaan olevan yliluonnollisia ja parantavia voimia. Paikalla olikin useita ihmisiä rukoilemassa ja hiljentymässä. Kaunis ja harras paikka.


Neitsyt Maria 

Aamunkoiton portti 
Ihan erilainen on maailma ja tunnelma on  vanhankaupungin lähellä sijaistsevassa Užupis- (käytetään myös nimeä Užupio)kaupunginosassa. Kaupunginosassa on boheemi taiteilijoiden paikka. Taidetta on joessa, puistoissa ja sisäpihoilla. Kannattaa käydä kävelemässä. Užupis on myös julistautunut itsenäiseksi tasavallaksi, jolla on oma mielenkiintoinen perustuslaki.

Pää vedessä Užupiossa








Tervetuloa Užupioon

















Vilnassa oli myös edullinen. Junamatka lentokentälle olisi ollut alle euron, mutta menimme taksilla ja se maksoi alle 5 euroa.  Valitettavasti ei ehditty kovin perusteellisesti Vilnaan tutustua. Vilna on reilun tunnin lentomatkan päässä Helsingistä ja lennot ovat myös edullisia. Suosittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti