maanantai 17. kesäkuuta 2019

Vaduz Liechtenstein



Hei! Tänään oli vuorossa pikkuvaltio Liechtenstein. Kun haluaa Zürichistä Liechtensteiniin, niin ensin junalla Sargansiin ja sitten bussilla Vaduziin.  Olin jo aiemmin tilannut junaliput Zürich - Sargans netistä Trainline -sivuilta. Lipun hinta yhteen suuntaan oli 30.80 €. Junamatka kesti reilun tunnin, koska juna pysähteli useassa paikassa. Olin jostain lukenut, että junamatka on kaunis ja niinhän se olikin. Kaunein junareitti minkä olen matkaustanut? Kenties. Matkan varrella oli luonto kauneimmillaan, kulkusuunnassa vasemmalla oli Zürichinjärvi, vuoristoa (Alpit), ja kumpuilevaa maalaismaisemaa. Yritin jonkun kuvakin ottaa vauhdissa, mutta eihän ne kuvat vastaa todellista kauneutta.

Zürichinjärvi junasta kuvattuna 






Sargansissa piti vaihtaa bussiin. Bussi lähtee Vaduziin Sargansin juna-asemalta ja lipun (8 CHF) saa kuljettajalta. Busseja meni sunnuntaina kahdesti tunnissa ja aikataulut löytyy http://europa.gmgnet.li/liemobil/dateiarchiv/allgemein/Fahrplan-Linie11-2018.pdf Ennen bussiin siirtymistä ihmettelin Alppeja. Kovin on huikeita vuoret. En ole ennen Alppeja näin läheltä katsellut ja tekivät kyllä vaikutuksen. Sveitsin ja Liechtenstein rajan huomaa siitä, että Sveitsin puolella molemmin puolin tietä heiluu Sveitsin liput tangossa ja Liechtensteinin puolella Liechtensteinin liput. Joki toimi rajana ja mitään passi ym. muodollisuuksia ei ollut. Bussimatka kesti vajaan puoli tuntia ja bussimatkalla on myös hienot maisemat. Jokunen linna ja ne Alpit 😊 Postin pysäkillä on hyvä jäädä pois - siitä on keskustaan lyhin matka. Vaikka pieni kylähän se Liechtensteinin keskusta Vaduz on ja kaikki on siis lähellä.

Vaduzin keskustassa on turisti-info ja poikkesin sinne hakemaan kartan sekä 3 CHF:llä Liechtensteinin leiman pasiin. Pikkuisen hupaisaa 😊 Olin jo aiemmin päättänyt kiivetä katsomaan Vaduzin linnaa. Linnaan ei pääse sisälle, koska Liechtensteinin ruhtinas Hans Adam II ja herttuatar Marie asuvat siellä. Turisti-infosta saamaani karttaan oli merkitty reitti ja sitä pitkin oli helppo kavuta linnalle. Vaikkei linnaan pääse, niin ylhäältä on hienot näkymät alas, joten kannatti kiivetä.

Luin jostain, ettei sunnuntaisin ole “mikään paikka” auki Vaduzissa. Siellä oli auki useampi kahvila ja ruokapaikka. Halpaahan siellä ei ollut, mutta nälkää ei tarvinnut nähdä ja juomaakin sai. Ihan keskustassa oli myös Coop-ruokakauppa auki ja sieltä voi hakea syömiset ja juomiset edullisemmin. Palailin samoja reittejä takaisin Zurichiin. Oli hieno päivä tänäänkin, sää sopivan lämmin ja mielenkiintoista ja kaunista katsottavaa. Huomenna (maanantaina) matka jatkuu junalla seuraavaan kohteeseen...



Sargansin asema ja alpit

Portaat kohti linnaa

Näkymä linnan pihalle

Vaduzin linna

Vaduzin keskustaa

Siellä ne Alpit ovat








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti