lauantai 3. kesäkuuta 2023

Lauantai Milanossa

Olin varannut etukäteen lipun Duomoon, terassille ja Duomon museoon lauantaiksi aamuun. Metrolla Duomolle ja jonon ohi sisälle. Paljon oli ihmisiä jonottamassa ilman ennakkoon ostettua lippua. Suosittelen ostamaan lipun ennakkoon. Iltapäivällä jonot olivat vielä pidemmät. 

Duomoa rakennettiin aikoinaan yli 500 vuotta ja katsomista löytyy ulkoa, sisältä ja terassilta. Terassille pääsee hissillä tai kapuamalla 257 rappusta - valitsin rappuset. Terassille mennään ulkokautta ja taas oli hyötyä etukäteen ostetusta lipusta. Hämmästyin, kun lippua tarkastava nuori mies lipun katsomisen jälkeen sanoi selvällä suomen kielellä kiitos. Kysyin asiaa ja hän kertoi opiskelleensa kolme vuotta suomea. 

Tämä patsas Duomossa on Pyhä Bartolomeuksen, joka kärsi marttyyrikuoleman elävänä nyljettynä ja patsaassa hän kantaa omaa nahkaansa….

Neitsyt Mariaa esittävä patsas terassilla kurottelee korkeuksiin…

Patsaita terassilla

Kaupunkinäkymä terassilta


Vino talo…

Kävin myös Duomon museossa, jossa on käytöstä poistettuja patsaita, maalauksia, lasimaalauksia jne. Mielenkiintoinen paikka ihan Duomon vieressä. Suosittelen. 


Tämä patsas oli Duomon museossa sisäpihalla.


Ihmisiä oli todella paljon Duomon ympäristössä kaduilla, kaupoissa ja kahviloissa. Seuraavaksi suuntasin Milanon kanaville eli Navigli-nimiseen paikkaan. Paikkaa on kehuttu kauniiksi ja niinhän se olikin.  

Vanha ratikka kolisteli Naviglissa

Rannoilla oli ravintoloita ja paljon ihmisiä.

Kaunistakin oli.


Lauantainakin oli hieno ilma - aurinkoinen, mutta ei liian kuuma ja kanavilla puhalteli viilentävä tuuli. Perjantaina kävelin noin 20 km ja lauantaina tuli noin 18 km vaikka metrolla myös ajelin. Sunnuntaina lähden aamulla kohti Torinoa. Lisää tarinoita ja kuvia siis tulossa 😊🇮🇹

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti