maanantai 12. kesäkuuta 2023

Torstain retki Como, St Moritz ja Bernina Express

 Hei taas,


Torstaina oli vuorossa retki, jonka olin jo Suomessa tilannut. Halusin päästä lähelle Alppeja ja olin tilannut matkan St Moritziin ja ajelun sieltä  Bernina Express-junalla Tiroliin. Ennen lähtöä tuli kyselyä, että sopiiko minulle käynti myös Como-järvellä. Sopihan se minulle. Lähtö oli aamulla klo 7.00 Milanosta ja olin pyytänyt hotellilta aamiaisboksin, kun en aamupalalle ennen lähtöä ehtinyt. Hotellin respan luona oli kahvikone ja sain aamukahvin ennen lähtöäni hotellilta. Ajattelin nauttia aamupalan bussissa. Avasin aamiaisboksin bussissa ja sisältö oli yllätys. Tiedän, että italialainen aamupala yleensä poikkeaa suomalaisesta aamupalasta, mutta hotelleissa yleensä on tarjolla aamupalalla leipää ja leikkeleitä makeiden leivonnaisten lisäksi. Odotin siis vähän muuta kuin neljää viipaletta ns. kuivaa kakkua ja yhden omenan.

Aamiaisboksi

Onneksi pysähdyimme noin tunnin kuluttua ja pääsin ostamaan kunnon leivän. Ensimmäinen kohteemme oli Como-järvi. Bussimme kulki järven reunaa mutkittelevilla pienillä teillä. Bussin kuljettaja oli taitava ja ei liennyt ensimmäinen kerta hänellä näillä teillä. Maisemat olivat upeat - järvi, vuoret, kauniit huvilat ja aamun sumu oli vielä vuorien rinteillä. Alla kuvia Comolta.








Matka jatkui kiemurtelevia teitä korkeammalle Alppien rinteitä. Vähän pelottavaa oli, mutta maisemat olivat hienot. Saavuimme kohteeseemme St. Moritziin ja meillä oli tunti aikaa katsella, kahvitella ja kuvailla hienoa maisemia. 

Tällaista serpentiiniä olivat tiet ajellessamme kohti St. Moritzia.

Alla kuvia St. Moritzista.






Matkamme jatkui Bernina Express-junalla. Meillä oli oma vaunu ja ikkunat sai avattua. Mahtavat maisemat todella hurmasi minut ja koko ryhmän. 

Tässä reitti.

Ajantaju hävisi ja tuntui uskomattoman hienolta nähdä se kaikki luonnon kauneus. Kuvia alla ja ne on vauhdissa otettu. Oppaamme tunsi reitin ja hän tiedotti meille, kohta oikealla hieno maisema jne. Jos sinulle tulee mahdollisuus mennä Alppeja ihailemaan, niin suosittelen vahvasti. 









Asemalla jossain päin Alppeja







Matkamme junalla päättyi Campocolognon asemalle. Bussi odotti meitä siellä. Ajoimme pikkuruisen Tirolin kaupungin läpi ja siitä kohti Milanoa. Matka oli erinomaisen onnistunut. Opas puhui selkeästi ja selitti asiat hyvin. Suosittelen - tilasin matkan  GET YOUR TOUR https://www.getyourguide.fi/?selectedTab=0a050aa1-8582-1114-8185-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti